.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Τι συμβαίνει όταν 2 πρώτα ξαδέρφια κάνουν μεταξύ τους, παιδί;

Bookmark and Share

Το ξέρουμε και το ακούμε όλοι μας από μικροί. Η γέννηση ενός παιδιού που θα προκύψει από την ερωτική πράξη μεταξύ συγγενών δευτέρου βαθμού (πρώτα ξαδέλφια) δεν
είναι καθόλου μα καθόλου ασφαλής και οι κίνδυνοι γι το παιδί είναι τεράστιοι.

Μια έρευνα Άγγλων επιστημόνων έρχεται να επιβεβαιώσει το αυτονόητο απ τν αρχαιότητα (τότε που γι να διατηρηθεί το βασιλικό αίμα, παντρεύονταν, τα πρωτοξάδερφα, ακόμη και τα αδέρφια) κ τα παιδιά που γεννούσαν σε μεγάλο ποσοστό είχαν διάφορα προβλήματα.

Στο σύγχρονο κόσμο όμως το “έθιμο” του να παντρεύονται τα πρώτα ξαδέρφια (άρα και να κάνουν παιδιά μεταξύ τους) δεν έχει εξαλειφθεί από παντού. Οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια Λιντς και Μπράντφορντ, με επικεφαλής τους καθηγητές Έαμον Σέρινταν και Νιλ Σμολ, διαπίστωσαν αφού μελέτησαν τη γέννηση 13.500 μωρών, όλα μέλη της Πακιστανικής κοινότητας στην Αγγλία, (όπου οι γάμοι μεταξύ συγγενών παραμένουν ακόμη σε ισχύ) ότι πολλά μωρά γεννήθηκαν με περισσότερες ανωμαλίες από το μέσο όρο του πληθυσμού.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet και είναι αξιοσημείωτο πως ο γάμος μεταξύ πρώτων εξαδέλφων διπλασιάζει τν κίνδυνο γέννησης παιδιού με γενετικά ελαττώματα. Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές ο γάμος ανάμεσα σε πρώτα ξαδέρφια είναι υπεύθυνος για το ένα τρίτο (31%) των γενετικών ανωμαλιών στα μωρά των Πακιστανών στην Αγγλία. Και για να μιλήσουμε με απόλυτους αριθμούς: Ο κίνδυνος γέννησης μωρού με σοβαρή βλάβη στην καρδιά ή στο νευρικό σύστημα, που μπορεί να επιφέρει κ πρόωρο θάνατο, είναι μεν μικρός σε απόλυτους αριθμούς, παραμένει όμως διπλάσιος (6%) σε σχέση με τον γενικό πακιστανικό πληθυσμό (3%).

Η ίδια έρευνα αφορούσε και στου Άγγλους, και διαπιστώθηκε πως ο κίνδυνος διπλασιάζεται πάλι μεταξύ συγγενών. Από 2% που είναι κανονικά φτάνει στο 4%, ειδικά όταν η μητέρα έχει ξεπεράσει το 34ο έτος της ηλικίας της .

Με απλά λόγια η έρευνα έδειξε ότι είναι απαγορευτικό σε στενούς συγγενείς να κάνουν μεταξύ τους παιδιά γιατί οι χρωμοσωματικές ανωμαλίες που θα υπάρξουν μπορεί να αποβούν μοιραίες.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.