Σίγουρα δεν μπορείτε να ξέρετε πώς πλένεται μια ντομάτα στην κουζίνα του εστιατορίου, υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι για να περιορίσετε
τις πιθανότητες να αρρωστήσετε από αυτό. Χρειάζονται 2 έως 72 ώρες για να εκδηλωθούν τα συμπτώματα μιας τροφικής δηλητηρίασης κ γι αυτό μερικές φορές δν είναι εύκολο να διαπιστώσουμε την προέλευση της ασθένειας. Αλλά για να μη βρεθείτε σε αυτή τη θέση, ας έχετε κατά νου τους 7 παρακάτω παράγοντες που μπορεί να σας αρρωστήσουν σε ένα εστιατόριο.
Μόλυνση
Αλλεργίες
Παρόλο που δεν προέρχονται από μια βρώμικη ή αμελή κουζίνα, οι αλλεργίες που προκαλούν κάποια τρόφιμα σε ορισμένους οργανισμούς είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να αρρωστήσετε σε ένα εστιατόριο. Υπάρχουν φορές που δεν αναφέρεται κάθε πιθανό αλλεργιογόνο συστατικό σε ένα πιάτο, για αυτό αν γνωρίζετε κάποια ευαισθησία σας σε συγκεκριμένα τρόφιμα, καλύτερα να ρωτήσετε προτού παραγγείλετε, ακόμα και αν νομίζετε ότι ξέρετε τι βρίσκεται μέσα σε αυτό. Το φυστικέλαιο για παράδειγμα, χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά απ’ ό,τι πιστεύει ο κόσμος και λίγος ζωμός θαλασσινών μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί που δεν το περιμένετε.
Θερμοκρασία
Υγιεινή
Δεν είναι πάντα εύκολο να τσεκάρετε την κουζίνα του εστιατορίου για να βεβαιωθείτε αν είναι απόλυτα καθαρή, αλλά μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα ρίχνοντας μια ματιά στη σάλα του εστιατορίου. Αν το δάπεδο είναι βρώμικο στις γωνίες, τα μενού, τα τραπέζια και το αλατοπίπερο έχουν εμφανείς δαχτυλιές, υπάρχει κάτι κολλώδες στο τραπέζι σας κτλ, τότε μπορείτε απόλυτα δικαιολογημένα, να έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για την καθαριότητα του εστιατορίου που επιλέξατε για το δείπνο σας. Γιατί αν το σκεφτείτε λογικά, αν ο εστιάτορας δεν ενδιαφέρεται για την καθαριότητα της σάλας του, τότε είναι πολύ πιθανό να μη νοιάζεται και για την υγιεινή στην κουζίνα του.
Εργαζόμενοι-ασθενείς
Αλλοιωμένα τρόφιμα
Μερικές φορές τα τρόφιμα μένουν στα ράφια ή το ψυγείο για αρκετό καιρό και αρχίζουν να αλλοιώνονται, ακόμα και αν διατηρούνται στην κατάλληλη θερμοκρασία. Ο πιο εύκολος τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι τα τρόφιμα που έχετε μπροστά σας είναι φρέσκα, αρκεί να εμπιστευτείτε την όσφρησή σας. Αν για παράδειγμα, βάλετε γάλα στον καφέ σας, θα ήταν καλό να το μυρίσετε πρώτα. Εάν έχετε παραγγείλει οστρακοειδή -ιδιαίτερα όταν είναι ωμά- δεν υπάρχει κανένας καλύτερος κριτής από την όσφρησή σας. Αν λοιπόν, τρώτε το γεύμα σας και η γεύση ή η οσμή του είναι κάπως περίεργη, τότε θα ήταν καλύτερα να το αφήσετε ή να το στείλετε πίσω.
Ημιτελές μαγείρεμα
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.