Το νόστιμο έλαιο είναι ιδανικό για το μαγείρεμα και τις σαλάτες μας.Εσείς γνωρίζετε πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο και πώς να
αξιολογούμε την ποιότητά του;
Η ερευνήτρια Σελίνα Γουανγκ απ το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια καταρρίπτει τους συνηθέστερους μύθους που περιβάλλουν το ελαιόλαδο.
1. Φρέσκο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ
Ειδικότερα το εισαγόμενο ελαιόλαδο μπορεί να φτάσει στον καταναλωτή έως και τρία χρόνια αργότερα! Αντίθετα με το κρασί, το ελαιόλαδο δε γίνεται καλύτερο με τν πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται λοιπόν να προσέχουμε τις ημερομηνίες παραγωγής.
2. Ελαιόλαδο μόνο για τη σαλάτα
Ένας μύθος για το ελαιόλαδο είναι πως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα, καθώς είναι πιο βαρύ από τα πιο φθηνά λάδια. Η Γουανγκ το διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι το φρέσκο ελαιόλαδο καλής ποιότητας είναι ότι καλύτερο για τη μαγειρική.
3. Η ποιότητα φαίνεται από το χρώμα
Το χρώμα του ελαιόλαδου δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητά του. Πρέπει να αποφεύγουμε το ελαιόλαδο σε διάφανες συσκευασίες, καθώς το φως το αλλοιώνει.
4. Το ελαιόλαδο λάιτ έχε λιγότερες θερμίδες
Πρόκειται για ελαιόλαδο με πιο απαλή γεύση, χωρίς καμία διαφορά ως προς τις θερμίδες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.