Μια ρωσική ομάδα χάκερ δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ασφάλεια δεδομένων στο Διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας
1,2 δις ονόματα και κωδικούς πρόσβασης σε μια μαζική παραβίαση διαδικτυακών στοιχείων. Πώς όμως μπορούμε
να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας από τέτοιες κυβερνοεπιθέσεις;
Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές γι να «κόψετε» την πρόσβαση επίδοξων χάκερ στα προσωπικά στοιχεία και τους κωδικούς σας
Αλλάζετε συχνά κωδικούς πρόσβασηςΑν οι χάκερ αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης σας και εσείς τους αλλάξετε, αυτό περιορίζει τη ζημιά που οι απατεώνες μπορούν να κάνουν. Πάρτε λοιπόν αυτό το προληπτικό βήμα και ειδικά σε περίπτωση οικονομικών συναλλαγών, καλό είναι να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης σας κάθε τρεις έως έξι μήνες. Αν σας ακούγεται κουραστική αυτή η διαδικασία, προγράμματα όπως το LastPass και το Dashlane θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τους κωδικούς πρόσβασης κ να παρέχετε ασφαλή αποθήκευση των στοιχείων σύνδεσης.
Δημιουργία ισχυρότερων κωδικών πρόσβασηςΠροσπαθήστε να δημιουργήσετε νέους κωδικούς που είναι ισχυρότεροι από τους παλιούς. Χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 12-15 χαρακτήρες, με ένα μείγμα από κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα και αποφύγετε λέξεις που μπορούν να βρεθούν σε λεξικό.
Μην τα ξαναχρησιμοποιήσετεΕίναι κοινή πρακτική να κρατάτε το ίδιο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σε διαφορετικούς διαδικτυακούς χώρους. Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει πιο εύκολο να χακαριστεί. Μόλις οι κλέφτες του κυβερνοχώρου σπάσουν τον κωδικό σας σε ένα δικτυακό τόπο, μπορούν να δοκιμάσουν αυτό το συνδυασμό και για τους άλλους. Ετσι, βεβαιωθείτε ότι κάθε κωδικός πρόσβασης είναι μοναδικός.
Προσοχή στην πλαστογράφησηΨεύτικες ιστοσελίδες σκόπιμα δημιουργούνται για να εξαπατήσουν τα χρησιμοποιώντας ονόματα και διευθύνσεις πολύ παρόμοιες με εκείνα των πραγματικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών, σε μια προσπάθεια να δελεάσουν τους ανθρώπους και να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους. Ο οργανισμός των ΗΠΑ συμβουλεύει να επαληθεύσετε τη σωστή διεύθυνση της ιστοσελίδας για την τράπεζά σας πριν από κάθε σύνδεση ή πραγματοποίηση συναλλαγής.
Προσοχή στο «phishing»Μην ανοίγετε e-mail από άγνωστη πηγή, ειδικά αν έχει ένα συνημμένο, το οποίο ζητάει να ανοιχτεί. Email που ζητούν επιβεβαίωση σύνδεσης, κωδικούς πρόσβασης, προσωπικά στοιχεία ή αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών είναι πιθανώς ένα τέχνασμα από κλέφτες του κυβερνοχώρου που προσπαθούν να συλλέξουν προσωπικές σας πληροφορίες, μια απάτη γνωστή ως phishing.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.