Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Ποια είναι η διαφορά της ζαχαρίνης από το γλυκαντικό στέβια;

Bookmark and Share

Όσοι έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν ένα υγιεινό πρόγραμμα απώλειας βάρους σίγουρα έχουν προβληματιστεί για τη διαφορά της ζαχαρίνης από το γλυκαντικό στέβια.Την απάντηση, για το τι διαφορετικό έχει η ζαχαρίνη από το γλυκαντικό
στέβια, δίνει η Βιολέττα Τζεμολλάρι Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος.

Η ζαχαρίνη είναι η παλαιότερη απ τις μη θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες. Η ζαχαρίνη παράγεται από μια ουσία, τη μεθυλανφραμιλάση, η οποία βρίσκεται φυσικά στα σταφύλια. Είναι τριακόσιες φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και έχει μεγάλη διάρκεια. Επειδή αφήνει ελαφριά μεταλλική γεύση στο στόμα, πολλοί δεν την προτιμούν. Επίσης, η ζαχαρίνη δε μεταβολίζεται στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, ενώ αποβάλλεται από τα ούρα. Επίσης, δεν αποθηκεύεται στους σωματικούς ιστούς.

Η στέβια είναι το μόνο φυσικό γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης με μηδέν θερμίδες. Είναι κατάλληλο για τους διαβητικούς, είναι 150-300 φόρες πιο γλυκιά από τη κοινή ζάχαρη, όχι μόνο δε βοηθάει στην ανάπτυξη βακτηρίων στα δόντια, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στη καλή υγειά των ούλων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.