Ένας από τους τρόπους για να αποφύγουμε τα τοξικά υπολείμματα είναι να προτιμήσουμε φρούτα και λαχανικά οργανικής καλλιέργειας. Όμως, για τις
περιπτώσεις που τα βιολογικά είναι είτε πολύ
ακριβά είτε δεν υπάρχουν η αμερικανική ΜΚΟ Environmental Working Group κατάρτισε μια "Καθαρή Δεκαπεντάδα Τροφίμων" στην οποία περιλαμβάνονται τα φρούτα κ τα λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας που συγκεντρώνουν τις χαμηλότερες πιθανότητες μόλυνσης από τοξικές ουσίες και είναι η εξής:
1. Αβοκάντο
2. Γλυκό καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Κατεψυγμένος αρακάς
6. Κρεμμύδια
7. Σπαράγγια
8. Μάνγκο
9. Παπάγια
10. Ακτινίδιο
11. Μελιτζάνα
12. Γκρέιπφρουτ
13. Πεπόνι
14. Κουνουπίδι
15. Γλυκοπατάτα
περιπτώσεις που τα βιολογικά είναι είτε πολύ
ακριβά είτε δεν υπάρχουν η αμερικανική ΜΚΟ Environmental Working Group κατάρτισε μια "Καθαρή Δεκαπεντάδα Τροφίμων" στην οποία περιλαμβάνονται τα φρούτα κ τα λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας που συγκεντρώνουν τις χαμηλότερες πιθανότητες μόλυνσης από τοξικές ουσίες και είναι η εξής:
1. Αβοκάντο
2. Γλυκό καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Κατεψυγμένος αρακάς
6. Κρεμμύδια
7. Σπαράγγια
8. Μάνγκο
9. Παπάγια
10. Ακτινίδιο
11. Μελιτζάνα
12. Γκρέιπφρουτ
13. Πεπόνι
14. Κουνουπίδι
15. Γλυκοπατάτα
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.